A legnagyobb csalódást és bosszúságot a fiatal pár számára az okozza, ha a ceremóniamester vagy a vőfély az utolsó pillanatban lemondja az esküvőt. Kedves olvasó, ha úgy gondolod ilyen nincs, akkor el kell keserítselek. Sajnos van és nem is olyan ritka a lemondós szolgáltató.

A mondvacsinált okok – ezek a nem elfogadható indokok

Minden évben tudomásomra jut 4-5 olyan eset, amiben mindenféle mondvacsinált okra hivatkozva a ceremóniamester, vagy vőfély lemondja az esküvőt.

A nyaralni megyünk. A behívott a főnököm dolgozni. Az elnéztem a naptárat és akkor horgászbál van… sztorikkal tele a padlás.

Mi az hogy nyaralni? Nem tudtad, hogy te akkor elígérkeztél egy esküvőbe?

Behívott a főnököd? Ne hívjon be, ugyanis te elígérkeztél egy esküvőbe! Akkor kirúg. Rúgjon ki! Lehet valamelyik munkáddal rossz pályán vagy!?

A horgászbál meglesz nélküled, mert te esküvőbe fogsz feladatot teljesíteni. Fontosabb a horgászbál, meg a nyaralás? Akkor apukám ne legyél vőfély és ceremóniamester se!

Két elfogadható ok arra, ha a ceremóniamester vagy vőfély lemondja az esküvőt

Nálunk a Vőfély Megoldásnál két esetben létezhet lemondás. Az egyik az olyan baleset, amikor mozgásképtelen lesz a vőfély, vagy ceremóniamester. A másik, amikor meghal.

Azt hiszem ezek igen súlyos állapotok és azért jó velünk megállapodni, mert ezekben az esetekben is lehet megoldást találni a helyettesítésre. Azért vagyunk csapat, mert a csapat erősebb, mint egy szál magában az egyén.

A követelmény magas, ha megígértük, szerződésbe foglaltuk, akkor ott kell lenni az esküvőbe, mert számítanak ránk.

Egy történet arról, hogy megy ez a gyakorlatban és mi a profi hozzáállás

Dóra és Kálmán megkeresett, hogy legyek a ceremóniamester szekszárdi esküvőjükön. Beszéltünk, majd megállapodtunk, majd ismét beszéltünk és leveleztünk, egyeztettük

Esküvő a Takler Kúria -ban

a programot, úgy ahogy ez az esküvő előtt lenni szokott.

Eljött a nap, az esküvő napja. Gödről indultam pár perccel 11 óra előtt, és úgy terveztem 13 órára oda is érek.

Szépen haladtam az M6-os pályán. Alig volt forgalom, majd Százhalombatta után valami elképesztő traktorhang csapta meg a fülemet és az autóm leállt. A leállósávban még gurultam pár métert, majd megállt a kocsi. Mindeközben az eső szakadt és csak 12 fok volt.

Nemsokára folytatom a történetet, de itt ezt közbe kell szúrnom:

Remek ok lehetne ez másoknak arra, hogy azon melegébe lemondják az esküvőt, hogy bocs, de meghibásodott az autóm, nem tudok odajutni, sajnos le kell mondanom a vőfély felkérést.

Úgy gondolom, ez nem vall kreatív, problémamegoldó gondolkodásra. Ez egyszerűen nem lenne profi hozzáállás.

Mitől lesz valaki profi?
  1. Jóval a kezdés előtti időpontban indul;
  2. A problémáról elsőként a megrendelőt értesíti;
  3. Több megoldási lehetőséget megvizsgál;
  4. Nem téveszti el a célt, hogy neki küldetése van, és oda kell érni;
  5. Megvalósítja a tervet.

Térjünk vissza a történethez…

A megoldás az lett, hogy tréler vitte haza az autót engem pedig a menyasszony barátnője vett fel, és együtt érkeztünk meg az esküvő helyszínére a kezdés előtt fél órával.

Azzal nem szeretnélek untatni, hogy milyen lehetőségeket vizsgáltam meg annak érdekében, hogy a kocsi haza én pedig Szekszárdra kerültem és elláthattam a ceremóniamester feladatait. Egy biztos, ha a fenti 5 pont közül valamelyik kimarad, nem lehet megvalósítani a küldetést.

Az már másik történet, hogy jutottam haza Szekszárdról Gödre. Ha követed a Vőfély Megoldást a facebookon és, vagy az instagramon akkor azt is tudod.

Egy tanács a végére: ne kóklerre bízd a vőfély, ceremóniamester feladatokat, hanem profira!

Pin It on Pinterest