Sok vőfély, és sok ceremóniamester állítja, hogy nem lehet valaki ceremóniamester és vőfély is, mert vagy vőfély valaki, vagy ceremóniamester. Erre én azt mondom, hogy de igen lehet egy ember ceremóniamester és vőfély is!

A szolgáltatási terület egyezik ceremóniamester és vőfély tekintetében

A feladat, amit a vőfély, illetve a ceremóniamester végez gyakorlatilag ugyanaz. Esküvői szolgáltató, aki azért dolgozik, hogy jól sikerült esküvőd legyen.

Az eltérés csupán stílusban és előadásmódban különbözik. Hozzáteszem, hogy a vőfély feladatköre kicsit bővebb, de a terület ugyanaz, az esküvő és a lakodalom.

A másik megállapítás, amivel szerintem egyet is értesz, az az, hogy a vőfélyből lehet ceremóniamester, de a ceremóniamesterből nem lehet vőfély, csak felkészülés után.

Ezt úgy értem, hogy ha valaki tudja például a leves beköszöntésének a rigmusát, az dönthet úgy, hogy nem mondja el. Míg az, aki nem tudja ezt a rigmust hiába dönt úgy, hogy elmondja, nem fogja tudni, csak akkor, ha felkészül rá.

Itt érdemes megjegyeznem, hogy aki vőfély szerepet vállal, annak sokkal jobban fel kell készülnie, mint aki csak ceremóniamester felkérést vállal, hiszen szöveget kell tanulnia…

ceremóniamester és vőfély

Szerep kérdés a pszichológiában

A pszichológiában is használják ezt a szerep kifejezést, de gyakran kalapnak is nevezik, mert olyan gyorsan változtatja a viselkedését egy ember egy nap, mint ahogy feltesz egy kalapot majd leveszi és egy másikat tesz fel.

Tegyük fel utazol a buszon, ekkor utas szerepben vagy. Leszállsz és gyalog mész tovább, máris a gyalogos szerepében vagy. Ekkor utálod a bunkó autósokat és a hülye bringásokat 🙂 közben felhív anyukád, máris gyerek szerepben vagy.

Bemész egy ajtón, mert be kell fizetned a csekkeket, máris ügyfél lettél.

Az ezekhez társított viselkedéseket megtanultad, vagy ellested és az ehhez társított szerepnek megfelelően fogsz viselkedni.

Remélem érthető.

Tehát, ha valaki tudja, hogy mit csinál a vőfély és mit csinál a ceremóniamester akkor ennek a szerepnek megfelelően fog tudni viselkedni.

Szerep kérdés az előadóművészetben

Olyan ez, mint a kedvenc sorozatomban levő színész, aki tökéletesen hozza a vidéki suttyó karakterét a sorozatban, a színházban pedig éppen angol királyt alakít.

Tehát akkor ő most suttyó, vagy angol király? Egyik sem! Egy ember, aki valamilyen szerepet alakít.

Ezért állítom, hogy nem lehet azt mondani rám, hogy nem lehetsz mindkettő, csak az egyik, mert igenis lehetek, mert mind a kettőt jól alakítom. Nem én állítom, hogy jól, hanem ők. Katt ide és olvasd el

A Facebook oldalunk beállításnál, ami már lassan 15 éve volt, ezért választottam a színész, rendező lehetőséget. Ugyanakkor most a napokban talált meg egy vőfély, hogy te nem lehetsz mindkettő.

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy más nem tud, vagy nem akar kilépni abból a szerepből, amiben éppen van. Viszont ráerőltetni a téves elképzelését másra, az erőszakos és nem szép dolog.

Ugyanakkor a fentiek ismeretében most már előtted is világos, hogy azért vállalok ceremóniamester és vőfély felkérést is, mert mindegyik közelálló szerep hozzám.

vőfély kereső

 

Pin It on Pinterest