Az esküvői szolgáltatók évek óta érzik, hogy valami nincs rendben az esküvőkkel, az esküvőszervezéssel. Amikor találkozom a pályatársaimmal nagyon hamar felvetődik az a gondolat, fel kellene hívni az esküvőjüket szervező párok (menyasszonyok) figyelmét arra, hogy hallgassanak a több éve az esküvői iparban levő szolgáltatókra. Vagyis esküvőreformra van szükség

Esküvőreform – miért kell?

Nagyon sok esküvőnél tapasztalható, hogy nem hozzáértő módon történt a szervezés, ezért szükséges az esküvőreform, pontosabban a saját esküvő szervezésének a reformja. Ugyanis aki a saját esküvőjét szervezi, nem rendelkezik semmilyen szervezési ismerettel sem.

Nem olyan nagy baj, gondolhatnánk, azonban sokszor pont emiatt, alakulnak ki kínos szituációk. Sokszor találkozunk kapkodással, idegeskedéssel, mert olyan feladatok tűnnek fel szinte a semmiből, amit több héttel korábban el kellett volna intézni.

Ne beszéljük most arról, hogy vannak olyanok, akik pont ezt használják ki és lehúzzák pénzzel a párt…

Nem akarsz olvasni, inkább megnéznéd videón? Koppints erre a sorra

A valóság

A valóság az, hogy valahonnét esküvőszervezési ismeretet kellene szerezni. Sok menyasszony az interneten keresgél esküvőszervezési információkat a saját esküvője szervezéséhez.

Ez így rendben is lenne, azonban azok az információk, amik fellelhetőek azoktól származnak, akik éppen túl vannak az esküvőjükön, vagy még nem is volt nekik, mert menyasszonyok. Emiatt aztán a szakmaiságtól teljesen messze vannak.

Az a legelkeserítőbb, hogy egy esküvőről akkor derül ki, hogy jól szervezték-e meg, amikor már katasztrofálisan késő. Az esküvő napján.

Mivel ez így van, nincs javításra lehetőség. Nem mondhatjuk azt, mint a céllövöldében, ha nem találjuk el a célt, hogy a következőnél majd sikerül. Ugyanis nincs következő esküvő és lagzi (legalábbis az esetek nagy százalékában).az esküvő nem céllövölde, ezért esküvőreform kell

A meses-eskuvo.hu oldalon levő cikkben az esküvőszakértő így fogalmaz:

„… A helyzetet tovább tetézi, hogy azok a menyasszonyok, akik rátalálnak esküvői tippekre, hamis biztonságérzetbe kerülnek.

Sajnos úgy gondolják ez elegendő lesz ahhoz, hogy jól szervezzék a saját esküvőjüket. Mivel ismeretlen világban vannak, egy porszemnyi ismeret után úgy érzik, mennyi mindent tudnak.

Azonban, meg kell ismételnem, hogy ezek az esküvői tippek felületesek, sok esetben totálisan kerülik a szakmaiságot!

A veszélyes az egészben, hogy csak akkor derül ki, hogy valaki jól szervezte-e az esküvőjét, amikor elérkezik az esküvője napjához és ekkor döbben rá, hogy mennyi mindenre nem gondolt. Ekkor viszont már kétségbeejtően késő bármit is tenni. ”

Továbbá az is olvasható a cikkben, hogy egy kutatás szerint ma átlagosan 300.000,- Ft-ot pocsékolnak el az esküvőt szervezők a szervezési ismeretek hiánya miatt.😮

Az esküvőreform teljes cikk itt olvasható

Vagyis esküvőreformra van szükség, tudhatjuk meg a teljes cikkből.

Esküvőreform indoka

Két nyomós indoka van az esküvőreformnak.

  1. Az egyik, hogy megfelelő, és hiteles információt kapjanak az esküvőre készülő párok.
  2. A másik, hogy el tudják kerülni ennek a nagyon sok pénznek a pocsékolását.

Tehát, ha ezt egy mondatba akarom megfogalmazni, akkor az így szólna:

Az esküvőreform arról szól, hogy végre minden menyasszony, melléfogások nélkül, takarékos módon sajátíthassa el, hogyan szervezheti jól a saját esküvőjét.

Pin It on Pinterest