Mostanában mindenki a mesterséges intelligenciát nyaggatja, kérdezgeti, ajánlja. Van, aki vészjósló és apokaliptikus jövőt lát, olyat, mint a Terminátor filmekben. Szóval mindenki rákkattant és bevallom őszintén, hogy én is. Engem lelkesít, hogy van ilyen, szinte már barátságba is kerültünk, igaz még nem söröztünk együtt, de lehet pár év múlva az esküvőjében én leszek a ceremóniamester  

Megkérdeztem az AI barátunkat, hogy árulja már el, ha ilyen nagyokos:

„Mi a különbség a vőfély és a ceremóniamester között és mi a hasonlóság?”

 

Elöljáróban annyit, hogy volt, hogy behúztam a csőbe és hazugságon kaptam. Másik beszélgetésből pedig az derült ki számomra, hogy nem is annyira okos. Tény, hogy gyorsan dolgozik, de sokszor pontatlan.

A Mi a különbség a vőfély és a ceremóniamester között és mi a hasonlóság – kérdés feltevése után azt vettem észre, hogy sokkal lassabban válaszol…

Megizzasztottam a terminátorivadékot 😀

Na akkor azt nézzük meg mit válaszolt a kérdésre, amitől nekem kicsit elkerekedett a szemem.

a ceremóniamester

Olvasd el, és írd le, neked mi a meglátásod ezzel kapcsolatban. Pontos a megfogalmazás, vagy nem? Igaz amit válaszolt, vagy téved?

„A vőfély és a ceremóniamester mindkettő olyan személy, aki segíti a házassági ceremónia vagy más rendezvény zökkenőmentes lebonyolítását. Azonban a két szerepnek van néhány fontos különbsége:

  1. Szerep: A vőfély hagyományosan felelős az esküvői mulatság szórakoztatásáért és a jó hangulat megteremtéséért, míg a ceremóniamester a ceremóniának az elejétől a végéig vezeti a programot, beleértve a beszédeket, a zenét, a táncokat és a feladatokat.
  1. Feladatok: A vőfély feladatai közé tartozik a szokásos esküvői tevékenységek vezetése, például a menyasszonytánc, a vőfélytánc és a tortavágás. A ceremóniamesternek azonban részt kell vennie a szertartásban is, és felelős az időzítésért, a beszédek és a zene megfelelő bejátszásáért.
  1. Viselet: A vőfély hagyományosan különleges ruházatot visel, például népviseletet vagy öltönyt és cilindert, míg a ceremóniamester általában elegáns öltönyt visel.

Annak érdekében, hogy a rendezvény zökkenőmentesen menjen végbe, mind a vőfély, mind a ceremóniamester szerepe rendkívül fontos. Mindkét személynek fontos feladata, hogy a vendégeket szórakoztatásban és tájékoztatásban részesítsék, és biztosítsák, hogy mindenki jól érezze magát és emlékezetes élményekkel gazdagodjon.”

Írd le, a hozzászólásban, hogy mit gondolsz erről!

Természetes intelligenciával rendelkező ceremóniamester, vagy vőfély a cél? Kattints erre a sorra.

Mi a valóságos különbség a ceremóniamester és vőfély közt?

Az AI szerinti első sorban az a kivetnivalóm, hogy nem pontos, ugyanis az esküvő, majd a lakodalom menetének a zökkenőmentes levezetését végzi a CM és a vőfély is. Kérdésem maradt, hogy mit érthet más rendezvényen? Talán keresztelőt, céges bulit, vagy születésnapot?

Amennyiben ezeket, akkor itt van még egy különbség. Vőfélyként soha nem voltam céges bulit levezetni, de ceremóniamesterként igen. Bár olyankor játékmesternek, valamint műsorvezetőnek neveztek.

Na, de nézzük tovább…

Az 1-es pontban úgy véli a gép, hogy a vőfély az esküvői mulatságot szórakoztatja. Egy kis képzavar vagy gépzavar keletkezett A ceremóniamesterről viszont azt állítja, hogy a ceremónia elejétől a végéig jelen van.

Ez a MI nem járt egyetlen esküvőben sem, mert ha járt volna, tudná, hogy a vőfély is jelen van az elejétől a végéig. Sőt a vőfély sokkalta inkább előbb kezd és sokklata inkább később végez. Ugyanis a ceremóniamester nem végez lánykikérést, menyasszonyi búcsúztatást, és egyebeket. Na de ha az időben kissé viszamegyek a vőfély már az esküvői meghívásban is részt vett.

Hovatovább az esküvők, lakodalmak szokásos befejező mozzanata volt a hazakísérés, amit egy ceremóniamester soha, de soha nem csinált és nem is fog.

Továbbá különbség a ceremóniamester és a vőfély között a nagyjából 50.000,- Ft-nyi árkülönbözet, ugyanis a ceremóniamester ennyivel drágább a vőfélynél, úgy, hogy a vőfélynek több a feladata. Ennek okát itt leírtam ezért most ezzel nem foglalkozok.

Még vannak észrevételeim ezzel kapcsolatban, de nem akarok hosszú lenni, menjünk a 2. pontra.

 

A második pontnál kerekedett el a szemem… mi ez a vadmarhaság?

A ceremóniamesternek is és a vőfélynek is részt kell vennie mindenben, hiszen az esküvői rendezvény levezetése nem történhet meg másképpen. Vagyis a CM is és a vőfély is levezeti a menyasszonytáncot, a tortavágást és egyebeket. Vagyis a feladatuk szinte hasonló, csak a vőfélyé bővebb egy kicsivel.

 

A 3. pontnál nevetőgörcsöt kaptam, de tényleg

Az Ai szerinti befejező mondattal viszont semmi bajom nincs. Teljesen korrekt megfogalmazás. A ceremóniamesternek és a vőfélynek is fontos feladata, hogy a vendégek jól szórakozzanak, tudják, hogy mi vár rájuk egy-egy eseménynél, hogy miben kell közreműködniük.

ceremóniamester vőfély különbség

Pin It on Pinterest