Segíthet és ha igen, akkor hogyan segíthet a vőfély vagy ceremóniamester a saját esküvőd szervezésében? Tudjuk, hogy az esküvő az egyik legemlékezetesebb nap egy pár életében, ezért fontos, hogy minden tökéletes legyen. A szervezés azonban nagy feladat, és sokszor a fiatal párok nem is tudják, hogyan kezdjenek bele, hogy jó esküvőjük legyen.

A vőfély vagy ceremóniamester csak az egyikben segít

Az esküvő szervezésnek két megoldása van:

  1. A DIY módszer, vagyis csináld magad
  2. Esküvőszervező igénybevétele

Az első módszer sok csapdát rejt és a legnagyobb, hogy a pár úgy gondolja: esküvőt szervezni nem nagy dolog. Emiatt tanulás nélkül vágnak bele a saját esküvőjük megszervezésébe. Emiatt feleslegesen sokszázezer forintot égetnek el, mert a tanulópénzt meg kell fizetni, ugye.

A második megoldás az esküvőszervező fogadása, de ez nem olcsó megoldás.

A tapasztalat azt mutatja, hogy aki az első lehetőséget választja, az a bénázással (elnézést, ha őszinte vagyok, de tedd fel a kérdést magadnak: Hányszor szervezted meg a saját esküvődet? Mekkora a rutinod ebben?) annyi pénzt éget el, mint amennyibe egy profi esküvőszervező kerül.

A vőfély vagy ceremóniamester az 1. módszer esetében tud segíteni, de hogyan?

Amennyiben az esküvődet saját magad szervezed kettő nagyon jó tanácsom van:

  • Az egyik, hogy használd a végre elérhető tudást, ami kifejezetten azoknak készült, akik a saját esküvőjüket jól akarják szervezni, akik takarékosan akarnak bánni az esküvőre szánt pénzükkel (A tudás itt van, katt erre a sorra).
  • A másik, hogy használd ki a vőfély vagy ceremóniamester tapasztalatát a saját esküvőtök szervezéséhez.

Természetesen más tapasztalatát akkor tudod majd saját magad számára előnyösen használni, ha jól választasz ceremóniamestert, vagy vőfélyt. Jó választáshoz segítségül használd ezt a videót.

ceremóniamester vagy vőfély az esküvő kulcsembere

Az esküvőd szervezésénél kulcsember a vőfély vagy ceremóniamester, de miért?

Azért, mert ő az az esküvői szolgáltató, aki átlátja az egész esküvőt, az elejétől a legvégéig. Egy jó ceremóniamester vagy vőfély minden részletre odafigyel, és gondoskodik arról, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Ehhez viszont az kell, hogy a szervezési szakaszba is belelásson.

Nagy előnyödre válhat az esküvő szervezésénél, ha legelsőnek a vőfély vagy ceremóniamester szolgáltatót választod ki, mert ő segíthet a leghatékonyabban nektek megtalálni a számodra megfelelő helyszínt, zeneszolgáltatót és egyéb esküvői szolgáltatókat.

 

Elsőnek vőfély vagy ceremóniamester

Ha tehát az a döntésed, hogy saját magad szervezed az esküvőt, akkor érdemes az esküvői szolgáltatók közül elsőként, nagy tapasztalattal rendelkező vőfélyt vagy ceremóniamestert felkérnetek.

A vőfély vagy ceremóniamester nemcsak a szervezésben segít, hanem az esküvő napján is ott van melletted. Gondoskodik arról, hogy a ti és a vendégsereg is jól érezze magát, és hogy minden a terv szerint menjen.

Néhány tipp, hogyan találhatsz megfelelő vőfélyt vagy ceremóniamestert:

Offline:

  • Kérdezd meg az ismerőseidet, hogy ajánlanak-e valakit,
  • Esküvői magazint vásárolva

Online:

  • Internetes kereső (pl. Google) használatával,
  • Facebook csoportban

Ahhoz, hogy mindezt jól tudd megtenni, javaslom nézd végig ezt a videót

A fenti módszerek közül használhatod csak az egyiket, vagy akár az összeset is összekombinálhatod, de soha ne mellőzd a személyes, vagy online videós találkozót, mert a személyes találkozó mindig a legjobb módja annak, hogy megismerjük a vőfélyt vagy ceremóniamestert.

Kérdezd meg tőle, hogy mennyi tapasztalata van, majd ezt ellenőrizd is le. A videóban ezt is megmutatom.

Derítsd ki milyen stílusban dolgozik, és természetesen kérj árajánlatot is. Amit nálunk itt tudsz megtenni:

ceremóniamester vőfély választó

A mai világunkban a megfelelő ceremóniamester vagy vőfély megtalálása kulcsfontosságú az esküvőd sikeréhez, mert tapasztalatával olyan praktikákat és ötleteket kapsz, amitől megkönnyíted a saját esküvőd szervezését.

Publikációt készítette:
Nagy G. Csaba
esküvőszakértő
Ceremóniamester, vőfély
az Országos Vőfély Szövetség alapító titkára

Pin It on Pinterest