Megkérdezte tőlem egy menyasszony, a fogadott vőfély bejelentette, hogy ő a feleségével fog jönni az esküvőbe – mit tegyek? Aztán kicsit utánajártam és kiderült nem egyedi az eset. Vannak olyan ceremóniamester szolgáltatók, akik közlik, hogy az esküvőbe viszik a párjukat is.

Mi a véleményem arról, amikor a vőfély viszi a párját a lagziba?

Nem tartom profi hozzáállásúnak azt a vőfélyt, aki elviszi a te esküvődbe a párját. Csak egyetlen indok lehet elfogadható. Az pedig az, ha olyan kapcsolatban vagy a vőféllyel és családjával, hogy egyébként is meghívtad volna az esküvődbe, mert rokon, családtag, vagy egy baráti társaság vagytok.

Abban az esetben, ha a vőfély tisztán „üzleti alapon” lesz jelen, akkor semmi keresnivalója nincs a párjának az esküvőtökben.

Voltál mostanában a benzinkúton? Ott volt a kutas párja? A postást kiséri a felesége, vagy a férje?

Ugye, hogy nem!

Akkor nem is értem ezt az elferdült gondolkodást, hogy rád erőlteti a vőfély a rokonát, pedig semmi közötök egymáshoz, te pedig elfogadod, hogy oké.

Mi a tanácsom, ha a ceremóniamester azzal áll elő, hogy az esküvődbe a párját is hozná?

Véleményem szerint egyértelműen el kell utasítani, ha a ceremóniamester kísérőt visz magával, mert így szokta, vagy egyéb más mondvacsinált indokot hoz elő.

Ki a vőfélyt kísérő személy

Fontos megvizsgálni, hogy ki a kísérő személy, vagyis a jelentését. A kísérő személy azt jelenti, hogy valakivel együtt megy, mert hozzá tartozó. Vagyis semmit nem csinál, hanem ott van.

Ugyanakkor arra is kíváncsi lennék, hogy a vőfélyt kísérné-e a felesége, ha nem lagziba menne, hanem a malacokat kellene kitakarítani. 🙂

Ki nem kísérő személy

Nem tartozik a kísérő személy fogalmába az esküvői szolgáltató munkatársa, vagy tanulója.

Tudd, hogy vannak olyan esetek, amikor a ceremóniamester, vagy vőfély is visz magával még valakit, DE:

  1. előre megkéri a hozzájárulásotokat, már a legelső találkozásnál;
  2. nem az utolsó pillanatban, állít kész tények elé;
  3. ha nemet mondasz, nem sértődik be és nem mondja le a felkérést;
  4. ez a személy nem a párja, nem kísérő személy;
  5. ez a személy tanuló és részfeladatokat végez az esküvődben.

A vőfélymegoldásnál is előfordulnak vőfély, ceremóniamester tanulók. Az elmúlt évek során volt olyan házasulandó, ahol nagy örömmel vették, hogy vőfély tanuló irányított egy-két eseményt. Voltak olyan párok, akik viszont nem szerették volna mindezt.

Egy fontos dolog van ebben. A vőfélyszakma is szakma. Ezt is meg kell tanulni. A tanuló pedig nem kísérő személy.

Vannak, akik hozzájárulnak, ahhoz, hogy a tanuló megtanulja azt, amit szeretne. Vannak, akik elzárkóznak ettől. Ezzel semmi gond nincs. Ilyen a világ, azonban az nem elfogadható, nem profi hozzáállás, ha a vőfély, kísérő személyt visz magával.

Persze az esküvőd a te (ti) döntéseitek alapján fog megvalósulni és annyi és olyan embert hívsz meg, amennyit akarsz… Amennyiben azt szeretnéd megtudni, egyéb esküvői szolgáltató vonatkozásában, hogy néz ki ez a vihet magával kísérőt az esküvőbe, lakodalomba az esküvői szolgáltató, akkor kattints ide.

Egy biztos

A Vőfély Megoldás profi csapattagjai nem fognak előrukkolni azon ötletükkel, hogy vihessék a rokonaikat az esküvődbe.

Pin It on Pinterest