Gondolkodtál már azon, hogy az esküvőd levezetésére ceremóniamestert, vőfélyt kérj fel? Szerintem igen.

Azért gondolom, hogy igen, mert nap mint nap kapunk ajánlatkéréseket. Az ajánlatkérések olvasása során azonban egy nagyon kardinális hibát fedeztünk föl. Szeretném, ha te nem követnéd el ezt a hibát.

Aki belecsap az esküvője szervezésébe, hirtelen beleugrik egy sötét útvesztőbe, ahol bolyongani kezd és fogalma sincs a miértekről, de különösen a mi mennyibe kerül kérdésekre nem tudja a megfelelő választ.

A fiatal párral történő első beszélgetések során ki is derül, ennek a felvetésnek az igazolása. Gyakran tapasztaljuk, hogy a megálmodott 150-200 fős esküvő „a lámpa felkapcsolása után” már csak 80-100 fős lesz. Vagy meg sem valósul a terv, erről a Mesés Esküvő társoldalon itt van egy történet.

Hozzátesszük, hogy ez a bolyongás, a csomó vargabetű, a sötétben tapogatódzás, az információk felkutatása, majd szűrése rengeteg időt és pénzt visz el

vőfély, ceremóniamester elfogadható áron. Mennyi az?

vőfély, ceremóniamester elfogadható áron. Mennyi az?

azoknak, akik nem rendelkeznek az esküvőszervezéshez szükséges tudással. Megjegyezném, ez a tudás itt van, csak egy kattintás és láthatod.

Szóval, a sok keresgélés közepette, nem csodálkozunk azon, hogy megszületnek az olyan ajánlatkérések, ami inkább azt firtatja, hogy mennyibe kerül az esküvői szolgáltatás? Itt most

beszélhetünk a fotós áráról, de a vőfély, a zenekar, vagy a ceremóniamester áráról, viszont a lényeg nem ez.

A lényeg az, hogy mit kezdjek az olyan ajánlatkéréssel, aminek a veleje nagyjából ez:

vőfély elfogadható áron

vagy DJ megfizethető áron

vagy

ceremóniamester megfizethető áron

Mit jelent a megfizethető ár?

Imádok motorozni, de most éppen nincs motorom, viszont nemsokára venni fogok egyet.

Egy motort megfizethető áron. Mert ugye megfizethető mindegyik…

Ha tehetném, mindenféle motort vennék:

Vennék sportmotort, hogy élvezzem a száguldást. Vennék choppert, hogy megbámuljanak a főtéren miközben csattogva, durrogva szépen kényelmesen gurulok. Vennék robogót, hogy élvezzem, ahogy a városban cikázok az autók között.

Mindegyik célnak más ára van, de megfizethető!

Vagyis, ha vőfélyt, ceremóniamestert keresel megfizethető áron, akkor inkább azon gondolkozz, hogy milyen feladatot bízol a ceremóniamesterre.

Amikor ez megvan, akkor ehhez keresd a vőfélyt, vagy ceremóniamestert.

Így nem fogsz időt fecsérelni például arra, hogy elolvasod a karikás ostort pattogtató vőfély bemutatkozó levelét, ajánlatát, aki majd kétnaponta telefonon is hívogat, hogy „kezicsókolom találkozni kellene…”

De nem kell időt pazarolnod a csokornyakkendős, szmokingos, karót nyelt ceremóniamester levelének sem és naponta történő hívásait sem kell leszerelned… (remélem érthető)

Hidd el, csomó időt és energiát megspórolsz, ha az elején elkezded kiszűrni a szolgáltatókat a saját ízlésednek, igényednek megfelelően. Miután mindez megtörténik azt fogod tapasztalni, hogy az igényeidnek megfelelő ajánlatok fognak érkezni. Egyébiránt 50 és 300 ezer forint között lesznek az ajánlati árak.

Amennyiben nem volt elég, olvasd el ezt is: Béna ajánlatkérésre, béna ajánlatot kapsz.

Tetszett a cikk? Oszd meg (és uralkodj) 🙂

Pin It on Pinterest