A nem profi vőfély és a nem profi ceremóniamester csak dísznek, kelléknek van jelen és sajnos az esküvőjüket megrendező párok nem tudják, mennyi minden feladata lenne annak az embernek, akit megbíznak az esküvőjük irányításával. Ismerd fel, ki a profi.

Az igazsághoz tartozik, hogy a külső szemlélő azt látja, hogy a CM szépen feszít az öltönyében, olykor beszélget egy-két emberrel és ennyi. A vőfélynél annyit lát a külső szemlélő, hogy időnként megjelenik, és rímekbe formálva előad valami versikét és ez után lesz valami esemény, vagy étel, vagy ital. Néha eldiskurál pár emberrel és ennyi. Az egyszeri emberben meg is születik a feltételezés: nem is csinál semmit és közben még jól is mulat…

Amikor megtörténik az eljegyzés, nemsokára elkezdődik az esküvő szervezése és csomó kérdésed lesz. Ezek közül az egyik kérdés:

Legyen vőfély az esküvőmön?

A Vőfély Megoldást felkereső esküvőjüket szervező párok beszámoltak arról, hogy úgy gondolták, semmi szükség a CM-re, de valami oknál fogva (szülő, barát, rokon, rábeszélése okán) mégis felkeresnek minket és mégis lesz vőfély, vagy ceremóniamester az esküvőjükön.

Ezek a párok az esküvő végén elmondják, hogy milyen jó döntés volt ez részükről és mennyire jó, hogy az esküvőjüket profi vőfélyre bízták.

Itt a kulcsszó a profi.

Sajnos a mai esküvői világunk tele van szájhősökkel és szerencselovagokkal. Olyan ceremóniamesterek vannak, akik pár nappal az esküvő előtt lemondják a felkérést. Olyan vőfélyek vannak, akik úgy gondolják, csak az a szerepük, hogy elszavalják a megtanult versikét. Olyan ceremóniamesterek vannak, akik úgy gondolják az a szerepük, hogy túlöltözve a vőlegényt és az összes vendéget, a csokornyakkendőjükben feszítsenek. Olyan vőfélyek vannak, akik azt hiszik sztárok, és magukat ünnepeltetik az esküvőben…

Jó, ha tudod, hogy ők nem profik, nagyon messze állnak a profizmustól, de tudd, hogy vannak.

Szóval arra, a kérdésre, hogy legyen vőfély az esküvőmön? vagy arra a kérdésre, Legyen ceremóniamester az esküvőmön? Az a válaszom, hogy profit keress, ne kóklert!

A profi vőfély ismérvei

A profi vőfély nem az esküvő napján kapcsolódik be az esküvődbe, hanem már előtte jelen van;

  • Írásban állapodik meg, vagyis szerződést köt;
  • Foglalót kér, nem előleget;
  • Tapasztalata van, ezt fotókkal, videóval (nem reklámvideóval) tudja igazolni;
  • Referencia személynek meg tud adni volt menyasszonyt, vőlegényt;
  • A lakodalomban jókedvű, de nem ő az, aki azért van ott, hogy mulasson.
  • A többi 33 indokot, érvet ide kattintva éred el.

 

Ha profi Ceremóniamester vagy profi vőfély után szeretnél nézni! Kattints ide

Pin It on Pinterest