Esküvői partik, lakodalmak alkalmával felmerül a gondolat, hogy a mulatság alatt legyen egy kis játék, ami színesíti az esküvő menetét. A vőfélymegoldás honlapon elkezdtünk egy sorozatot, ami az esküvői játékokról szól. Korábban bemutattuk a taposd a lapot valamint a célba lógatás esküvői játékokat. Olyan játékok kerülnek leírásra, amik kipróbáltak, így az olvasó arról is információt kaphat, hogy mikor érdemes „bevetni” a játékot. Most a Mister és Missis esküvői játék receptjét írjuk le.

A Mr & Mrs játék lényege, hogy kiderüljön, mennyire ismeri egymást a vőlegény és a menyasszony.

Hozzávalók:

 • egy menyasszony;
 • egy vőlegény;
 • két szék;
 • női cipő;
 • férficipő.

Végy egy menyasszonyt és egy vőlegényt. Érdemes úgy kiválasztani a hozzávalókat, hogy ismerjék egymást 🙂 . A székeket egymásnak háttal tesszük le, erre ülnek rá a játékosok, akik így egymásnak háttal lesznek. Egyik kezükbe fogják a női cipőt, másik kezükbe a férficipőt. A cipőket helyettesíthetjük lufival, vagy kendővel is. A lényeg, hogy egyik jelképezze a fiút, a másik a lányt. Ezt a Mr&Mrs játékot szokták még cipő emelgetős játéknak, vagy házaspárbajnak is nevezni.

Niki és Feri

Cipőemelgetős játék

A játékosok a vőfélytől, ceremóniamestertől kérdéseket kapnak, amire a választ a náluk levő tárgy felemelésével adják meg. Amikor ugyanazt a tárgyat emelik föl, pont jár.

A Mister and Missis kérdések eldöntendő kérdések legyenek és a fiatal párra vonatkozzanak. Olyan kérdésre lehet válaszolni aminek a válasza a menyasszony, vagy a vőlegény. Vagyis olyan kérdésre amire igen, vagy nem lehet a válasz, nem alkalmas a játékhoz. Ezt figyelembe véve rögtön láthatjuk, hogy ebben a Mr & Mrs játékban nem lehet feltenni olyan kérdést, hogy „Mentek nászútra?” de a „Hova mentek nászútra?” kérdés sem jó, hiszen a játékosok a válaszul saját magukat vagy a párjukat adhatják meg.

Hogy lehet egy jó kérdést kitalálni ehhez a játékhoz?

Nézd meg az alábbi pár kérdést, amik nem jók ehhez a játékhoz.

 • Szoktatok azon vitatkozni, hogy ki vezeti jobban az autót?
 • Jól esett az első csók?
 • Mentek nászútra?

Az első kérdésre azt lehet válaszolni, hogy igen, vagy azt, hogy nem, de ebben a játékban nem tudnak rá válaszolni, hiszen a válasznak a menyasszonynak, vagy a vőlegénynek kell lenni. A másodikra azt lehet válaszolni, hogy igen, persze azt is, hogy nem. Ez megint csak nem jó kérdés, hiszen a Mr&Mrs játék lényege, hogy az a válasz, akire jellemző. Ennek analógiájára máris láthatod, hogy a harmadik kérdés sem alkalmas arra, hogy a Mr&Mrs játék során kérdésként fel lehessen tenni. Ha eszedbe jutott egy jónak tűnő kérdés, de a Mister és Missis játék szabályainak megfelelően nem lehet feltenni, akkor alakítsd át a mister és missis játék játékszabályának megfelelően. Nézzük a fenti kérdéseket átalakítva:

 • Melyikőtök vezet jobban? vagy Melyikőtök gondolja azt, hogy jobban vezet a másiknál?
 • Kinek esett jobban az első csók? vagy Ki csókolta meg előbb a másikat?
 • Melyikőtök döntötte el, hogy el fogtok menni nászútra?

A fenti átalakított kérdésre a játékosok már tudnak válaszolni a náluk levő tárgy felemelésével. Sokszor tapasztalom, hogy egy nagyon szürke kérdés átalakítva sokkal színesebbé és izgalmasabbá válik. Ezért nem érdemes elvetni egyetlen kérdést sem. Alakítsd bátran a kérdést, Mr&Mrs játék kérdéssé!

Amikor már profi vagy a kérdések megfogalmazásában, ne ess túlzásba a játék során, mert az a tapasztalatunk, hogy maximum 30 kérdés feltevése még ideális, ez után pedig nagyon unalmassá válik a játék. Amennyiben be kell indítani a fantáziád a kérdések terén, kattints ide a Mister és Missis játék kérdésekért

A ceremóniamester, vőfély praktikája: A kérdéseket a vacsora alatt írom össze, úgy, hogy meglátogatom az asztaltársaságokat és a kérdéseket közösen dolgozzuk ki. Tehát a kérdések nem az enyémek, hanem a meghívott vendégeké. Persze néha moderálni kell, illetve a fentiekben leírt jó kérdéssé kell alakítani egy-egy kérdést. Amennyiben nagyon sok az unalmas kérdés (pl.: „Kié a távirányító?”; „Ki hordja a nadrágot?”; „Ki mosogat?”) egy kicsi beszélgetéssel előcsalogatom a társaság kreativitását, hogy olyan kérdések is legyenek, ami viccessé, izgalmassá varázsolja az egész játékot.

A Mister és Misis játék azért jó, mert azoknál az éttermeknél, ahol terasz, kerthelyiség van, a játék ideje alatt nem megy ki a násznép, hiszen a kíváncsiság bent tartja az embereket.

Mr&Mrs kérdésekért katt a képre

A Mister és Misis játékhoz én kék és rózsaszín lufikat szoktam használni, ez sokkal elegánsabb, mint a saját cipők levétele. Videofilmet a játékról itt találsz. Nézd meg és észre fogod venni az egyediséget!

 

Pin It on Pinterest