Az esküvői játékok kifejezés hallatán, van akinek vicces, humoros, jópofa szórakoztató mozzanatok jelennek meg a képzeletében, de vannak olyanok is, akiknek ízléstelen, megalázó, kellemetlen szituációkat jelent. Mi az amit mindenképpen tudnod kell az esküvői játékokról?

Úgy gondolom, hogy az esküvői játék, vagy esküvői játékok kifejezés hallatán arra gondolunk, amit tapasztaltunk. A tapasztalat pedig akkor keletkezik, amikor meghívják az ember fiát és/vagy lányát vendégnek egy esküvőbe.

Az esküvőjüket szervező párok a zökkenőmentes levezetés miatt vőfélyt bíznak meg.  Figyeled, mit írtam? Levezetés, nem lebonyolítás, mert nem bonyolítani kell egy esküvőt, persze vannak, akik azt teszik.

Az esküvői játékok megvalósításának két halmaza

Esküvői játék kell, nem kell? Igen, vagy nem?

Az egyik, hogy a vőfély arra gondolva, hogy milyen jót lehet majd röhögni leállítja a bulit, egy számára viccesnek gondolt játék miatt.

Ekkor mindenkit lesokkol, mert egy jó hangulatot félbeszakított, így kellemetlen érzést okoz az emberekben, majd előjön olyan játékkal, amiben jól megszívatja a vőlegényt, vagy éppen valamelyik vendéget.

Mit is tesz ilyenkor ez a vőfély? Gyakorlatilag bolondot csinált valakiből és kinevetteti. Mi ez, ha nem  megalázó helyzet? Ezt tetézheti még azzal, hogy szexuális jellegű utalásokat is tesz, na, akkor még ízléstelen is lesz sokak számára.

A másik lehetőség, hogy a vőfély már az esküvőszervezés egyeztetési szakaszában információt szerez a vendégek összetételéről, majd az esküvő napján fel tudja mérni a násznép igényszintjét és ennek megfelelően javasolja, hogy milyen játék lesz a megfelelő. A fontos kulcsszavak: egyeztet, felmér, javasol.

Ebben az esküvőben a vendég azt a tanulságot szűri le, hogy az esküvői játék vicces, jópofa, szórakoztató.

Tény, hogy a násznép igényességi szintje az elfogyasztott alkohol mennyiségének függvényében exponenciálisan csökken:-)

Ez a legfontosabb, amit az esküvői játékokról tudni kell

Az esküvői játék opció és nem kötelező elem! A vőfélynek éreznie kell, hogy mikor van az a pont, amikor a lakodalom hangulatát emelni, szinten tartani, vagy éppen csökkenteni kell. Ehhez mérten alkalmazza az eszközeit és tudását.

Lehet, hogy érdekes számodra, hogy miért kell a hangulatot befolyásolni… Vannak olyan alkalmak a lakodalomban, amikor szükséges beleavatkozni a buli hevébe, mert elérkezik az az utolsó pillanat, amikor már nem tolható ki egy program kezdési idej (pl. menyasszonytánc).

Ezt megoldani, úgy, hogy a násznép ne valami félbeszakításnak értékelje csak intelligensen és nagy rutinnal lehet.

Na, de térjünk vissza az esküvői játékokhoz és a vendégekhez. Ha a meghívott vendégek tapasztalatlan, vagy rossz vőféllyel találkoznak, aki lesokkolja őket, rossz érzést vált ki belőlük, akkor az esküvői játékokat ízléstelennek fogják tartani és mivel vőfély vezette a játékot, hozzá is társítják és vőfély játéknak nevezik.

Valószínűnek tartom, hogy a vőfély játékok mint kifejezés, negatív kicsengése azért lett, mert sajnos sokkal több a rossz vőfély, mint a jó vőfély.

Jó, ha tudod, hogy nálunk a vőfély megoldásnál vannak olyan esküvői játékok, amik programelemként jelennek meg az esküvőkben, lakodalmakban, vagyis nem is játékok, de nevezhetjük annak.

Mi mindig egyeztetjük, felmérjük az igényeket és javasoljuk az esküvői játékot, de nem kötelező elemként alkalmazzuk, hanem opcióként. A visszajelzések azt bizonyítják, hogy az esküvői játékokhoz való hozzáállásunk tökéletes.

Ha profi vőfélyt, vagy ceremóniamestert keresel, akinek jópofa esküvői játékok vannak az ötlettárába, aki felmér, egyeztet, javasol, és opcióként tekint az esküvői játékra, akkor a vőfély megoldás csapatából érdemes választanod. Amit az alábbi gombra kattintva tehetsz meg:

ceremóniamester

Pin It on Pinterest