A minap esküvőből jöttem hazafelé és azon gondolkoztam, hogy amikor esküvőt szervezel és utána lakodalom is van, akkor mindent megteszel annak érdekében, hogy jó buli legyen, hogy mindenki jól érezze magát. Ennek érdekében sok mindent előkészítesz, de egy valamit nem tudsz adni. Mi lehet ez?

Előkészületek

Mindenekelőtt készülsz, jó helyet keresel a lakodalom megvalósításához. Megeteted a vendégeket és szeszes valamint szeszmentes italokkal is itatod majd őket. Zenekart, vagy diszkóst szerződtetsz, hogy lehessen táncolni. Vőfélyt, vagy ceremóniamestert keresel, hogy legyenek programok, és ne csússzon szét a rendezvény.

Had ne soroljam… Egyébként olyan sok dologra, körülményre szükséges figyelni és jól megszervezni, amiről most nem ejtünk szót. Amennyiben érdekel hogyan kell jól szervezni a saját esküvőd, akkor érdemes itt utána nézni.

Ennek ellenére vannak olyanok, akik nem érzik jól magukat a lakodalomban. Nem ízlik az étel, nem tetszik a zene. Pedig mindent lejátszik a zenekar, vagy a diszkós. Hideg a kávé, lassú a pincér, nem tetszik neki a hely, hogy hideg van bent, hogy meleg van bent és azt keresi, mibe kapaszkodjon, ami nem jó, hogy arra hivatkozva ne legyen jó a kedve.

esküvő, lakodalom

Arra jöttem rá, hogy te mindent oda adsz, szinte ezüsttálcán kínálod a vendégeidnek a lehetőséget. A lehetőséget arra, hogy jól érezzék magukat a lakodalom ideje alatt.

Erre nem készülhetsz

Egyet viszont nem tudsz adni, jókedvet. A jókedv belülről jövő érzés. Vannak olyan emberek, akik minden helyzetben és minden körülmény ellenére is jól tudják érezni magukat és a jókedvet elő tudják hozni magukból. Ezeknek az embereknek teljesen mindegy, hogy milyen zene szól az esküvőn, vagy milyen étel kerül felszolgálásra a lakodalom során.

Amikor az esküvődnek, lakodalmadnak vége van és értékeled, akkor érdemes tudnod, hogy a jókedvet nem tudod odaadni, csak a jókedvhez szükséges külső körülményeket tudod biztosítani.

A vendégeidnek kell élni azzal a lehetőséggel, hogy a külső körülményekkel élve, párhuzamosan a belső érzésüket is előhozzák. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ez nem mindenkinek sikerül és szinte minden esküvőben, lakodalomban akadnak olyanok, akik valami miatt nem tudják jókedvűnek érezni magukat.

ceremóniamester, vagy vőfély keresés

Fontos tudnod, hogy:

  • pénzt, időt energiát nem sajnálva mindent megteszel annak érdekében, hogy kialakulhasson mindenkiben a jókedv, mert a körülményeket megteremted hozzá

VISZONT az emberi tényezőt, azt mindenkinek saját magából kell előhozni.

Bizonyára ismered azt a nézetet, hogy valaki szerint félig üres, valaki szerint félig teli a pohár. Így van ez az esküvőbe hivatalos násznép egyes tagjainál is.

A cikket éri megosztani és kommentelni is.

Szerzői jogok:
Nagy G. Csaba
ceremóniamester, vőfély

Pin It on Pinterest