A gyertyaceremónia az esküvő része. Nem is gondolnád milyen romantikus, meghitt pillanatot képes varázsolni három szál gyertya. Miért három? Az egyik gyertya szimbolizálja a fiút, vagyis a vőlegényt, a másik a lányt, vagyis a menyasszonyt. A harmadik gyertya pedig a közös életet. Halk aláfestő zenével igazán meghitté tud válni az esküvői szertartás alatt, amikor az egyéni életet jelképező égő gyertyával közösen meggyújtjátok a közös életet szimbolizáló harmadik gyertyát. Ezt a gyertyát majd a közös otthonotokban elhelyezve, minden házassági évfordulón pár percre meggyújtva visszaemlékezhettek az esküvőtökre… Na, ezt az érzést tiporja lábbal az, aki szabadtéri esküvői szertartásra gyertyaceremóniát tervez. Miért? Mert ha fúj a szél, azok a fránya gyertyák nem fognak égni és a hangulat inkább kínos lesz, mint meghitt.

gyertya ceremónia

gyertya ceremónia

Mit tehetsz, ha ezt a romantikus hangulatot szeretnéd a természet lágy ölébe tervezett esküvői szertaráson elővarázsolni? A homokceremónia a legjobb választás. Ehhez kétféle színű homok szükséges, az egyik szimbolizálja a menyasszonyt, a másik a vőlegényt. Aláfestő zenével megalapozva a meghittséget, a homokot közösen egy díszes üvegbe öntitek, ahol összekeveredik és szimbolizálja az összetartozásotokat, szimbolizálja, hogy egyek vagytok, de különbözőek, ugyanúgy, ahogy a homok rétegződik egymáson. A díszes üveget a közös otthonotok egy részébe helyezve díszítheti lakásotokat.

homok ceremónia

homok ceremónia

Mindkét ceremónia „bevált” esküvői szertartási mozzanat. A homokceremónia inkább univerzálisabb, hiszen nem időjárásfüggő. A története esküvővel kapcsolatos, havaii szerelmesek a tengerparton fogadtak egymásnak hűséget, majd a tenger homokjából elraktak egy kicsit, hogy emlékezzenek a szabad ég alatt tett fogadalmukra. Ebből lett a mai esküvői homokceremónia. A tradicionálisabb gyertya ceremónia talán egyidős lehet a gyertyaöntéssel, így az az ókorból származó hagyományunk lehet.

A lényeg amit mindebből akartam, hogy szabadtéri esküvőnél ne engedd az anyakönyvvezetőnek a gyertya ceremóniát, mert röhejes, olykor kínos lesz amikor arról beszél, hogy úgy szeressétek egymást, mint ahogy lángol a gyertya, közben a szél régen elfújta azt… Sajnos nem egy esetben tapasztaltam ilyen bakikat, ezért úgy gondolom erre oda kell figyelnetek!

Pin It on Pinterest