Húsz éve indult az egész esküvőipari tevékenység. Nagyjából úgy nézett ki, hogy olyan jókiállású vagy, legyél a vőfély az esküvőnkön. Na, igent mondtam. 

Másnap, amikor felkeltem, a homlokomra csaptam, hogy már megint nem tudtam nemet mondani. Na, de ha már igent mondtam, meg kell csinálni. – gondoltam

Számvetés következett, mit tudok az esküvőről?

Négy fontos dolgot tudtam: van menyasszony, van vőlegény, menyasszonytánc és menyasszonyi torta. Na, ennyit tudtam az esküvőkről. Oké, a háromlábú szék már nem borul föl én meg négy pillérre építkezhetek, nem lesz itt baj 🙂

Húsz évvel ezelőtt

Húsz évvel ezelőtt

Hamar könyvtárban találtam magam és egy hegynyi néprajzi, szociológiai, társadalomtörténeti könyvet bújtam át és az esküvői szokásokkal foglalkozó részeket elsajátítottam és csak ezután jött a vőfélykönyv és a szövegek tanulása.

Nagyon jól felkészültem, hiszen volt rá 6-8 hónapom. Aztán az esküvőben a végén megkérdezték többen: hányadik esküvőd volt, olyan profi vagy benne?

Tök ciki lett volna azt mondani, hogy ez volt az első, így a kérdésre kérdéssel feleltem: Mit gondolsz, hányadik?

Voltak akik azt mondták, legalább 100, de volt aki azt mondta, annyira profi volt, hogy legalább a kétszázadik körül lehetek… Persze mindenkit fel kellett mosni, amikor a végén elárultam, hogy ez bizony az első volt.  Ők lettek az első ajánlóim és az első ügyfeleim.

Így indult minden 20 évvel ezelőtt… Aztán mi lett a folytatás? Olvasd el és nézd meg az eddig titkos fényképeket>>>

Pin It on Pinterest