Esküvői játékok receptjeit tesszük közzé, hogy a lakodalom változatos, színes legyen.  A célba lógatós esküvői játék lényege, hogy a játékos derekára kötött madzagon lógó fakanalat a földön álló üveg szájába helyezze, úgy, hogy a madzaghoz kézzel nem érhet hozzá.

Hozzávalók:

– 4-6 db kisebb fakanál;

– 4-6 db sörös (vagy boros) üveg;

– egy tekercs madzag;

– 4-6 fő a násznép közül;

– 1 olló

 

Előkészület: Minden fakanálra a feje alatt köss fel kb. 1,5 m madzagot

 

A fiatal pár segítségével válassz játékosokat, fiúkat, lányokat vegyesen. Vedd szemügyre a játékosokat, amennyiben a női nemet képviselik, a hosszú szűkszoknyásakat tedd vissza a helyükre és válassz másikat helyettük.

Minden játékosnak adj egy fakanalat és kérd meg őket, kössék a derekukra úgy, hogy a fakanál szára nagyjából az alsó lábszáruk felénél legyen. Állítsd őket kb. 40 centire egymástól, egyvonalba. Mindenki elé, úgy bő 3 lépéssel, tedd le az üveget. A szabályok ismertetése után a menyasszony vezényszavára kezdődik a játék. Az nyer, aki először tudja a fakanalat az üvegbe rakni. A nyertes apró nyereményt kap.

A játék során a fakanál a 3 lépés során erősen beleng, így a feladat nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik és ez nagy derültséget szokott okozni a játékosok és a násznép között is. A tapasztalatom, hogy leggyakrabban a lányok nyernek és ez a statisztika nem változik, pedig általában 4 fiú, 1 lány ivararánnyal szoktam játszatni  🙂 Nyereményként a következő játékhoz való játékos választás jogát szoktam adni. (néha vofelymegoldas.hu feliratos ajándéktárgyat)

Pin It on Pinterest