Esküvői játékok receptjeit tesszük közzé, hogy a lakodalom változatos, színes legyen.  A taposd a lapot esküvői játék lényege, hogy a táncoló párok közül kik azok, akik a leggyorsabban képesek ráállni egy újságpapírra, amikor a zene elhallgat.

Hozzávalók:

–         5-8 nagyméretű újság

–         5-8 pár az esküvői lakodalomból

Előkészület: Minden újságlapot hajts azonos nagyságúra, úgy, hogy beférjen ing, vagy zakó zsebbe.

A menyasszony és vőlegény segítségével válasszatok ki a násznép közül párokat. Természetesen a menyasszony és a vőlegény is játszhat ebben az esküvői játékban. Az azonos nagyságúra hajtott újságlapot add oda a pároknak, amit a férfiak zsebre tesznek (zakó, vagy ing zsebébe). A párok felkészülnek, megfogják egymást és amikor elkezdődik a zene, táncolnak egymással. Amikor a zene elhallgat az esküvői játékban szereplő pár férfi tagja kiveszi a zsebéből az újságlapot, széthajtja és a földre teríti, majd erre a párjával együtt mindkét lábbal ráállnak.

esküvői játék

taposd a lapot esküvői játék

Akinek a leglassabban sikerült a művelet, vagyis utoljára áll rá a párjával az újságra, kiesett. Mindaddig folytatódik, amíg a végén egy pár marad, ők a nyertesek. A nyerteseket apró ajándékkal lehet jutalmazni.

A násznépet minden esetben bevonom bírának, mert a versenyszellem hajtja a párokat és olyan villámgyorsan képesek széthajtani az újságot és ráállni, hogy egy ember nem képes követni, ki a gyorsabb, így a játékban a násznép is aktív szereplő. A taposd a lapot esküvői játékban a zene kezdetben lassú ütemű, ahogy fogynak a játékosok, egyre gyorsabb zenét kérek a zenekartól, így sokkal érdekesebb és mulatságosabb lesz ez a játék. Újságnak Blikk-et szoktam használni, mert az nem tűzött, könnyen szétszedhető és elég nagy, hogy két ember ráálljon. Nyereménynek néha vofelymegoldas.hu feliratos ajándékot szoktam adni, de alapvetően egy nagy tapsot mindenki megérdemel. 🙂

Pin It on Pinterest