Nagy esemény lesz a világban, aminek a központja Oroszországban lesz. Ebben az időszakban a műszaki kereskedések kiemelkedő számban fognak új tévéket eladni és ebben az időszakban a sörgyárak tulajdonosai is dörzsölhetik a markukat, mert megugrik a bevételük, de még a rágcsálnivalók forgalma is nőni fog. Ez az esemény pedig akár akarod, akár nem az esküvőd részévé válik.

Nem csigázlak tovább!

Elárulom, hogy Foci Világbajnokság lesz ebben az évben, ami 5 hétvégét fog érinteni, és ha ebben az időszakban lesz az esküvőd, érdemes lehet felkészülni arra, hogy az esküvői sokadalomban levő férfiembereknek hirtelen 90 percre más dolguk akad, mint a te esküvőd.

Ne gondold azt, hogy rémisztgetlek, 2016-ban Foci Európa bajnokság volt, és ez előtt is voltak vb-k és eb-k amik bekúsztak az esküvői világba. Idén 22. éve vagyok az esküvői szakmában, hidd el tapasztaltam már pár dolgot a foci és az esküvő kapcsolatában.

Láttam olyat, hogy a menyasszony kerek-perec megmondta (megtiltotta), hogy elmenjen bárki is focimeccset nézni. Mi lett? Zsebtévét csempészett be az egyik fickó és körbeállták a többiek.

Történt olyan, hogy a tiltás ellenére a szálloda recepciójánál az őrrel kellett mindenkinek „beszélnie” mert ott ment a kistévén a meccs.

Olyan is előfordult, hogy a közeli kocsmába lógtak el szépen sorban egymás után az esküvőről az urak. Akiknek szobafoglalása volt a szállodában, ingcsere ürügyén felmentek a szobába és a szobában levő tévé valahogy bekapcsolódott… Ilyen esetekben látványosan megcsappan a lakodalmi vendégek száma.

Most, hogy sikerült jól megijeszteni, hogy tönkremegy az esküvőd, lakodalmad, hadd adjak két megoldást

Az egyik megoldás, hogy minden tévékészüléket elvitetsz a lakodalom helyszínéről, de még a szállodai szobákból és az egész környékről, a közeli benzinkútról is. A mobil internetet korlátozod, amit Faraday-kalitkával tudsz megoldani, vagy mindenkitől begyűjtöd a mobilját. Megvalósítható, de azt hiszem ez igen nagy plusz költséget jelent az esküvői költségvetésedben.

A másik megoldás, hogy a lakodalmad helyszínén beállítasz egy tévét, amin megnézhető a meccs. Ha megoldható az esküvőszervezés során a vacsorát a focimeccs idejére ütemezed. Azt hiszem ez mégiscsak jobb, mintha kiürül a terem és a közeli benzinkútra szökik ki a társaság jelentős része.

A kép Eszter és Ádám esküvőjén 2016. 06. 18-án a foci EB idején készült

Megjegyzem, ha a színházba, vagy moziba megyek, akkor nem veszem elő a telefonomat és kezdem el azon nézni a sporteseményt. Vagyis, ha esküvőbe vagyok hivatalos, akkor a focimeccsnek felejtősnek kell lenni, de hát mások vagyunk, ez tény.

2016-ban a foci Eb idején a második megoldást választottuk Eszter és Ádám esküvőjén. Vagyis a lakodalom helyszínén a bárpult felett volt elhelyezve a tévé és az esküvői menü felszolgálását úgy időzítettük, hogy a vacsora vége és a meccs vége egybeessen.

Mindenkinek megvolt az öröme, hiszen nem táplált senki semelyik vendégbe lelkiismeret furdalást, az által, hogy lopva kelljen megnéznie a focimeccset, illetve együtt maradt a násznép.

Eszter a menyasszony nem kapott idegrohamot és sírógörcsöt, hogy miért nem ő a legfontosabb!? Hanem elfogadta, hogy ahhoz, hogy a vendégek és mindenki jól érezze magát egy kis kompromisszum fog kelleni az esküvőjén. Szóval jól alakult minden.

Gondoltad volna, hogy egy jó ceremóniamester még erre is figyel?

A cikket Nagy G. Csaba ceremóniamester írta

Pin It on Pinterest