Naná, hogy igen! Általánosságban elfogadott, hogy az esküvőket, lakodalmakat hétvégén, szombati napra szervezik. Az esküvődet szervezed és úgy néz ki, hogy a szombat valahogy mégsem jó, milyen napra lehet mégis tervezni az esküvőt és miért?

Pályafutásom során számos esetben előfordult, hogy az esküvő pénteki napon, keddi napon, szerdai napon, csütörtökön, vagy éppen hétfőn volt, de a vasárnap sem kizárt. Ebből megállapítható, hogy esküvő, lakodalom a hét bármelyik napjára megszervezhető.

Nézzük az indokokat!

  • Az augusztus 20-a körüli időszak kiemelkedik a hét közbeni esküvők közül, ugyanis a munkanapok és munkaszüneti napok lehetővé teszik, hogy zavartalanul meg lehessen tartani egy esküvőt, úgy, hogy utána marad még egy, kettő, vagy több nap a pihenésre. Nem utolsó sorban az augusztus 20-i esküvő, lakodalom velejárója, ha jó a helyszínválasztás, egy ingyen tűzijáték 🙂
  • A hét napjai közül a péntek is egyre jelentősebb az esküvői mulatságok megtartására. Sok menyasszony és vőlegény gondolkodik úgy, hogy ha pénteken tartjuk az esküvőnket, akkor szombaton és vasárnap is tudunk mi is és a vendégek is pihenni.
  • Indok lehet még a hét közbeni esküvőre egy jeles évforduló. Móni és Laci esküvője azért volt kedden, mert a kitűzött nap előtt pontosan 10 éve ismerkedtek meg.
  • Előfordulhat, hogy külföldön dolgozol és tudod, hogy a násznépnek nem fog problémát okozni, hogy csütörtökön és pénteken szabadságot vegyenek ki. Ezért csütörtökön lesz a lakodalom. Pihenésre megmarad a péntek és a szombat, majd vasárnap visszautaztok külföldre, vagy éppen nászútra mentek. Persze, ha idehaza dolgozol, ez akkor is megvalósítható.
  • Előfordulhat, hogy a főnököd, a munkád olyan, hogy az esküvő utáni napokban indulna egy minden erőre igényt tartó projekt és már hétfőn teljes bedobással dolgoznod kell. A szombati esküvő pedig magával vonzhatja azt is, hogy hétfőn még a lakodalommal kapcsolatban elintézni valód akadhat. Ezért úgy döntesz, döntötök, hogy hét közben legyen a buli.

    ceremóniamester Esztergomban

    esküvői menet és gumifüstölés Esztergomban a Bazilika parkolójában

  • Megeshet az is, hogy Neked és a párodnak a munkája (főnöke) olyan, hogy pont a hét végén nem lehet megvalósítani az esküvőt, nosza rajta, legyen hét közben az esküvő, majd az azt követő lakodalom.

Nagyon sok indok lehet még arra, hogy az esküvődnek hét közben kell megvalósulnia!

Most nézzük azt, hogy milyen feladattal járhat mindez. Egy picit több kommunikációval, hogy a meghívottjaid is tisztában legyenek azzal, hogy a lakodalom hétközben lesz. A meghívóra is érdemes lesz ráírni, hogy FIGYELEM ez MUNKANAP, kérlek vegyél ki szabit!

Számítani lehet majd arra, hogy a nagy napon az egyébként is általánosan 2-5%-ban előforduló … jajj, elfelejtettem, hogy ma van az esküvőtök…, … bocs, de közbejött valami… stb. indokok megemelkednek 4-8%-ra.

A munkanapokon tartott esküvőknél előnnyel járhat, hogy az esküvői szolgáltatóktól jelentős kedvezményeket tudtok kialkudni, így akár (több)százezerrel kerülhet kevesebbe egy hét közben tartott esküvő.

Pin It on Pinterest