Úgy gondoltuk, pár pontban bemutatjuk, hogy szerezheted meg a legjobb ceremóniamestereket, vőfélyeket a 2016-os esküvődre. Igaz még nem nyomtatják, viszont a jövő évi naptár lapjait mi már pörgetjük.

„Április 28-án délután telefonhívást kaptam Zsolttól. Tegezett, ezért azt gondoltam, hogy járt a Vőfély Megoldás honlapon és el is olvasott pár oldalt. Ennél azért lényegesen több történt, elmondta, hogy ismerjük egymást, mert már két esküvőben találkoztunk, egy nyári és egy decemberi esküvőben. Mind a két alkalommal mást tapasztalt, de mindig egyformán szimpatikus volt, amit látott, ezért a visegrádi esküvőjükre, ami jövő év július végén lesz, időben felkér és lefoglal, hogy legyen egy jó ceremóniamesterük.

A jó előre történő foglalás nem egyedi nálam, ezért a 2016-os naptáram már nyitva és telik. Gyakori a 8-12 hónappal az esküvő előtti felkérés, itt viszont 15 hónappal az esküvő előtti foglalásról van szó.”

Ceremóniamesterben gazdag BUÉK 2016!

Ceremóniamesterben gazdag BUÉK 2016!

Na de nézzük, mit lehet tapasztalni az esküvői piacon. Átlagos a ceremóniamester, vőfély felkérése az esküvőt megelőzően 6-8 hónappal. Nem ritkák az esküvőt, lakodalmat megelőző 1-3 hónapos vőfély, illetve ceremóniamester felkérések, de valami gigszer miatt előfordulnak a nagy nap előtt egy-két héttel, a pánikszerű vőfély keresések is. A gigszer lehet, hogy a szervezők nem gondoltak arra, kell egy ceremóniamester az esküvőbe, majd az azt követő ünnepi lakomára. Előfordul olyan eset is, amikor a vőfély, vagy ceremóniamester mondja le a felkérést. Ez bosszantó, ezért ennek a kockázatát csökkenteni kell, amiről 5+1 pontban itt írtunk.

Mi ebből a tanulság?

  1. Aki jó, azt időben keresd meg és állapodj meg vele (írásban!!).
  2. Akit többször láttál és mindig más volt, és mindig tetszett, alkalmazd az 1. pontot.
  3. Ne halogasd a vőfély, vagy ceremóniamester megkeresést, mert napról napra kevesebb választási lehetőséged marad, ezért javasoljuk az 1. pont alkalmazását.
  4. Előfordul, találsz olyat, akiről még semmit nem tudsz, de kicsit olcsóbb, ekkor a 3. pont alkalmazását javasoljuk.
  5. Az év első felében nem kapni naptárt a következő évre, használj elektronikus naptárt (mi a nagy ’G’ rendszert használjuk, mert a név kötelez Nagy G. 🙂 )

5+1 Mi jók vagyunk, javasoljuk az 1. pont alkalmazását 🙂

 

Tetszett a cikk? Oszd meg (és uralkodj 😈 )

Pin It on Pinterest