A Sláger Fm vendége voltam. Nem akármilyen vendégség volt, mert Bárdosi Sándor vőfély lett, igaz csak a hecc kedvéért, de legalább a töltött káposzta sikert aratott.

Hogy történt mindez?

Pénteken délután felhívott Hajnalka, a Sláger Reggel szerkesztője, hogy hétfőn a Sláger Fm-ben a Mi a meló? rovatban Bárdosi Sanyi vőfély lesz. Ehhez a műsorhoz szeretnék, ha meglátogatnám őket a stúdióba.

Bárdosi Sándor a vőfély

Gyorsan vázoltam, hogy szerintem mi lehet az érdekes, műsorképes és Sanyinak testhez álló vőfély feladat. Ez pedig, ha a hasán keresztül közelítjük meg a kérdést…

Aki találkozott már vőfély versekkel, tapasztalta, hogy a menyasszonyi búcsúztatás szövege hosszú és nagyon nehezen tanulható, ezért ezt a műsorba nem javaslom és nem is férne bele. A káposzta beköszöntés, igazi töltött káposztával tökéletes műsorelem lehet.

Megegyeztünk, hogy oké megyek és a töltött káposztát én viszem. Ez péntek délután történt….

Este hazaérkezett a feleségem és mondtam neki, hogy megyek a rádióba, mert Bárdosi Sándor vőfély lesz, ja és ígértem töltött káposztát is, mert a töltött káposzta beköszöntője lesz az audiovizuális élmény.

Ezzel semmi baj, csak a kérdés csupán annyi, hogy ki fogja elkészíteni a töltött káposztát, mert hétvégén a kisebbik fiam foci tornája lesz és még hét évesen nem önjáró ebben a témában, vagyis vinni kell őt, illetve korábban megígértük, hogy a csapattársát is visszük.

Szóval ismét szervezni kellett a hétvégét…

A foci tornán volt egy másfél órás szünet. Hurrááá! Itt az idő beszerezni az alapanyagokat! Darált hús, savanyú káposzta, káposztalevél, rizs, szalonna… a többi alkotóelem megtalálható otthon.

A focinak este hatkor lett vége, hét után egy kicsivel értünk haza. Kicsi szusszanás és nekiálltunk a káposztának. A kisfiam gyúrta a húsgolyót, én aprítottam a hagymát, a fokhagymát passzíroztam, mostam a káposztát, fűszereztem, daraboltam a kolbászt és a szalonnát. A feleségem a káposztalevélbe csavarta a húsgolyókat. Aztán mehetett főni az egész.

Amikor úgy gondoltam, hogy kész, megkóstoltam és megállapítottam, hogy valóban kész és még finom is lett.

Eljött a hétfő

Hétfőn reggel szép nagy töltött káposztás tállal, a vőfély botommal és néhány Vőfély Megoldás feliratos ajándék tollal fél nyolckor ott is voltam a stúdióban.

Először Petrával találkoztam, majd Hajnalkával (aki Lajos a helikopterből), nagyon kedvesen fogadtak, megkínáltak kávéval, de közben a stúdióba ki-be járkáltak, mert a megszólaláshoz a stúdióban kell lenni, meg velem is egyeztetni szükséges, hogy mi lesz a „Mi a meló?” menete.

Amikor egy kis zene ment az éterbe a fiúk is kijöttek és bemutatkoztunk egymásnak. Kicsit átbeszéltük, Abaházi Csabával és Hajnalkával, majd Bárdosi Sanyival, hogy mi lesz a feladata, és mi lesz az enyém.

Szerintem jól sikerült a hétfő reggeli indítás.

Úgy vettem észre, hogy a betűk nem a barátai Sándornak, de a küzdését értékelve teljesítette a feladatot, így Bárdosi Sanyi vőfély lett. Igaz pár percre és csak a hecc kedvéért. A töltött káposzta pedig mindenkinek nagyon ízlett.

A műsorból egy részletet itt tudsz megnézni.

Sláger FM vőfély show és a töltött káposzta

 

Ha igazi vőfélyt, vagy ceremóniamestert keresel akkor ide kattints: esküvőhöz vőfély

ceremóniamester, vőfély

Pin It on Pinterest