Egy ideje megfigyelhető az esküvői szakmában az univerzális ceremóniamester, illetve az univerzális vőfély megjelenése. Más nézőpontból azt figyelhetjük meg, hogy az univerzális zenész, univerzális esküvői diszkós, univerzális fotós, mint esküvői szakmunkás elkezdett megjelenni az esküvőkön.

Aki nem ismeri az univerzális jelentését, eláruljuk: többfunkciós

Vagyis többfunkciós ceremóniamesterről, vőfélyről beszélünk, aki egyben diszkós, vagy zenész, de egy kis kereséssel találni esküvői fotós – vőfély – esküvői zenész, valamint felszolgáló (pincér) – ceremóniamester – sminkes univerzális szolgáltatókat.

Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy egy precíziós rendezvényen, mert valljuk be az esküvő, a lakodalom a legtöbb esetben az, hogy lehet szerepe a több funkciót ellátó esküvői szolgáltatónak? Vajon ide helyettesítsd be a kedvenc együttesed, énekesed nevét rendezvényein a biztonságiak még jelmeztervezéssel is foglalkoznak? Szerintem egyértelmű a válasz.

Nem vitatom, hogy vannak olyan lakodalmak, ahol igény van az univerzális szolgáltatókra, hiszen a piac diktál. Ugyanakkor sok-sok esküvővel, ceremóniamester, vőfély felkéréssel a hátam mögött tudom, hogy a rendezvényen nem kis számban felmerülő tennivalók, sok esetben, ugyanabban az időben jelentkeznek, és ha igazam van, vagy nem hazudok, akkor valami nem lesz, vagy nem rendesen lesz megcsinálva.

Olyan ez a téma, mint a minap meglátott univerzális eszköz. Ami szinte mindent tud, ami egy férfiembernek szükséges, mert ez fűrész, sörnyitó, kés, csavarhúzó, konzervnyitó, vonalzó, csavarkulcs. Mindez aprópénzért, ezerötszázért. Nem vitatom, hogy nagyon fontos ez az eszköz, mert vészhelyzetben, amikor az ember a túlélésért küzd, jó ha van ilyen a zsebében (aki volt katona, tudja mi az a kanálgép és miért neveztük így az evőeszköz készletet), de az esküvői rendezvény az ugye nem túlélési műsor! Igazam van?

Létezhet univerzális ceremóniamester, vőfély?

Létezhet univerzális ceremóniamester, vőfély?

Nézd meg a képet, mire használnád, ha megvennéd? Belefaragnád a fenyőfát a talpába? Leszerelnéd a defektes kereket? Megmérnéd, hogy milyen széles legyen az esküvői meghívó? Összekockáznád a vacsihoz a hagymát? Szerintem nem, mert minden funkció olyan mintha az lenne, de nem az!

Mire jó ez akkor? Szerintem egyvalamire, arra, hogy kinyissuk vele a sört és valljuk be, arra tökéletesen megfelel, de másra nem jó.

Így a cikk végére meg is fejtettem, hogy az univerzális vőfély, illetve univerzális ceremóniamester nem létezik. Mert lehet esküvői zenészed, diszkósod, aki egyben vőfély is, és úgy csinál mintha…, de nem az. Persze, ha túlélésre játszol, akkor igen 🙂

Tetszik a cikk? Oszd meg (és uralkodj 😈 )

Pin It on Pinterest