Mi legyen az esküvőnkön a szokásokkal és az új dolgokkal? Mit lehet, mit nem lehet? Mi a legújabb esküvői őrület?

Esküvő és az azt követő lakodalom tervezésének szakaszában vőfélyként, de ceremóniamesterként is sokszor kapok olyan kérdést a menyasszonytól és a vőlegénytől, ami arra irányul, hogy mit szoktak, mi az esküvői szokás?

Vannak olyan szokások az esküvő során, ami évek óta, sőt évtizedek óta ugyanúgy történik. Ilyen „hagyomány” például, hogy a menyasszonynak virágcsokra van. Nem is nagyon láttam olyan menyasszonyt, aki labdát, vagy nyalókát szorongatott volna a kezében:-) , de említhetnénk a magyar lakodalmak szokásos ételét az Újházy-tyúkhúslevest is, aminek nagyjából 100 éve töretlen a sikere, vagy a sziromszórást, a rizsszórást…

Amikor a ceremóniamester kiválasztásának a szakaszához ér az esküvőszervezés és személyes beszélgetések történnek, egyes párok szeretnének valami újat, valami rendhagyót, valami különlegeset az esküvőjükön és ilyenkor kicsit félve kérdezik:

Fel lehet cserélni programokat, vagy lehet teljesen új, mindenféle szokástól mentes eseményt, programot szervezni?

Vőfély és ceremóniamester, esküvőipari szakemberként:-) az a válaszom, hogy a viharba ne lehetne?

Minden esküvő egy nagy örömünnep, tudja meg az egész világ, hogy két szerelmes ember összeköti az életét és ebbe beletartozik, hogy mindenki jól érezze magát. Beletartozik a mókázás, mert egy esküvő és az utána következő lakodalom időtartamában csak kevés a protokolláris idő, a legtöbb az ünneplésről szól, szóljon.

Amennyiben azért olvasod ezt az írásom, mert éppen az esküvődet szervezed, azt tanácsolom, hogy csak lazán, úgy szervezd, ahogy neked tetszik.

Itt van például a legújabb őrület, ha lehet ezt állítani. Egy sima mezei ugrálóvár, nagy és most még különleges színfoltja egy esküvőnek, nemcsak akkor, ha sok gyerek van. Ettől a különlegességtől a vendégek beindulnak.

ceremóniamester

élvezi a násznép

esküvői móka

élvezi a menyasszony

esküvői őrület

élvezi a fotós, mert új a téma

 

A fényképek forrásai: A.S. Party, valamint a london-bride.com

 

 

Pin It on Pinterest