Az esküvő megszervezése nagy felelősség, erre sokan akkor ébrednek rá, amikor elérkezik az esküvő napja. Gyakran hallom a fiatal pártól az esküvő végén, „úgy elfáradtunk, valakit meg kellett volna bízni a szervezéssel”, Esetenként hallok olyat is, „hallgatni kellett volna a tanácsodra”.

A szervezést cégek is ellátják, természetesen nem ingyen. Amikor eldöntöttétek, hogy összeházasodtok legelőször azt érdemes tisztázni, hogy ki fogja a szervezést elvégezni. Amennyiben az a döntés születik, hogy saját magatok jártok utána mindennek, akkor egy dolgot tartsatok szem előtt!

Az esküvő napján, a lagzin már ne idegesítsd magad, hogy ezt, vagy azt elfelejtetted megszervezni. Ezen a napon jól kell érezned magad, ha dilizel mert szerettél volna mondjuk 5 csillagos Metaxát, de csak 3 csillagos van, vagy túl hamar érkezik a násznép az étterembe és még éppen terítenek…

Érezd jól magad! Ez a lényeg! Ha feszült vagy, megérzi a rokonságod, a násznép, és az egész a hangulat rovására megy. Ami kimaradt az esküvő szervezésből és orvosolható, azt a jó vőfély, ceremóniamester észreveszi és kijavítja.

A szervezés során kérj tanácsot, az étteremtől, a zenekartól, anyakönyvvezetőtől, paptól, stb. Viszont a leghatékonyabb attól tanácsot kérni, aki a legátfogóbban látja az egész esküvőt az elejétől a végéig, vagyis a vőfélyedtől, vagy ceremóniamesteredtől. Én tőle kérnék tanácsot, ahogy tettem ezt hajdanán a saját esküvőmön. Mivel ez a módszer bevált, minden menyasszonynak és vőlegénynek ezt ajánlom!

Szerinted kitől kérjen tanácsot, aki építkezik? A téglagyár vezetőjétől, vagy attól, aki felépített jópár házat? Én attól kérnék, aki házakat épített.

Vagyis elsősorban a ceremóniamestert, vőfélyt érdemes keresni. Ő az esküvők kulcsszereplője, hiszen az elejétől a végéig ott van.

Jómagam több mint 700 esküvőn, lagzin, partin vettem részt. Szerinted tudnék Neked segíteni?

esküvő

Luftballonék. Nemsokára sok kis lufi lesz:-)

Pin It on Pinterest