A kezdeményezést a skót püspöki konferencia vasárnap hirdette meg. A püspökök lelkipásztori levelét, amelyben a házasságot egy férfi és egy nő szövetségeként értelmezik, az ország ötszáz katolikus templomában olvasták fel. Ezzel tiltakozik az egyház a kormány által bejelentett törvénytervezet ellen, amely 2015-től lehetővé tenné az azonos neműek házasságát.
„Megragadjuk az alkalmat, hogy megköszönjük a házasság védelmében nyújtott támogatásotokat, és reméljük, továbbra is tenni fogtok az újraértelmezés ellen. A házasság egy férfi és egy nő egyedülálló, életre szóló egysége” – áll a püspökök üzenetében, amelyet Keith O’Brien bíboros, Edinburgh érseke, a püspöki kar elnöke írt alá.
„Már korábban is kifejeztük mély csalódottságunkat azzal kapcsolatban, hogy a skót kormány úgy döntött, újraértelmezi a házasságot, és törvényesíti az azonos neműek házasságát” – emlékeztettek a püspökök.
Kifejtették: „Az egyház tanítása a házasságról egyértelmű, és nem helyes, hogy a kormányok, a politikusok vagy a parlamentek azt keresik, miként változtathatnák meg vagy rombolhatnák le ezt a valóságot”.
A bíboros bejelentette a Házasság és Család Nemzeti Bizottságának felállítását, amely „a házasság valódi természetét hivatott elősegíteni”, és amely felvértezi a családokat arra, hogy megerősítsék és támogassák a házasság intézményét. (MTI)

Pin It on Pinterest