Az elmúlt pár nap legnagyobb botránya a Buda-Cash körül zajlik. Aki nem hallott róla, annak egy mini összefoglaló: Rendőrök szállták meg a Buda-Cash brókerházat és visszavonták a működési engedélyét. A cég irányítását az MNB által kirendelt felügyeleti biztos vette át, és ami a legaggasztóbb, hogy az ügyfelek nem férnek hozzá a pénzükhöz.Vajon mit keres ez a hír a VőfélyMegoldás oldalon? Miért foglalkozunk vele, hiszen ennek semmi köze az esküvőhöz, lakodalomhoz, és olyan messze van a vőfély, ceremóniamester szolgáltatástól is mint, Makó Izrael fővárosától 🙂 Vagy mégsem?

Ez a hír a bizalomról, a garanciáról szól. Aki megbízott ebben a cégben és odaadta pénzecskéjét, egyesek talán többet a pénzecskénél, az most elvesztette a bizalmát. DE NEM CSAK ebben a cégben! Hanem a pénzügyi szolgáltatók körében is. Most a biztosítási alkuszok, a bankos kisasszonyok is magyarázhatják, hogy lesz biztonságban a lóvé…

Lehet láttad a Brókerarcok, vagy a Wall Street farkasa filmeket, bizalomezek arról szólnak, hogy átverik az embereket és dollármilliárdokat keresnek… és amiről nem szól, hogy számtalan tisztességes cég működik, akik betartják a játékszabályokat.

Na most jön az esküvős vonal. (Most nem ecsetelem a megrendelői oldal cifraságait, hidd el, az is van bőven! Ennek a kezelését meghagyom Barna Lacinak:-))

Pár éve júniusban történt, hogy minden héten több telefonhívást kaptam. Hol egy menyasszony, hol egy anyuka, hol vőlegény hívott, hogy ráérek-e az esküvőjükön vőfély szerepkörben tevékenykedni, páran ceremóniamestert kerestek, valamelyik júniusi hétvégére. Nem állhattam meg, és megkérdeztem, hogy miért ilyen későn keresik a ceremóniamestert, vőfélyt?

Tudod mi volt a válasz? Az, hogy már októberben, decemberben, januárban…stb. lebeszéltek mindent egy magát vőfélynek mondó emberrel, adtak neki előleget. Viszont most már nyakukon az esküvő és nem találják ezt a manust sehol.

Tessék! Ugyanaz a bizalomvesztés, de nem csak egy ember irányába, hanem az egész esküvői szakma irányába!

Ezek a helyzetek kialakították a mai esküvői szolgáltatók és megrendelők között, hogy valamit garanciának érezzenek. Nézzük végig mi jelenthet számodra garanciát.

1. Írásban állapodjatok meg.

2.  Garanciális intézmény a foglaló. Ezeket megtalálod nálam is.

Óvakodj attól, akivel nem tudsz írásban megállapodni. A foglaló pedig azért érdekes, mert ha az esküvői szolgáltató meggondolná magát, duplán kell a felvett összeget visszafizetnie.

3. Garanciális elem a régebbi fénykép, ami pl.: egy esküvőn készült. És minél több annál jobb, hiszen ez is azt bizonyítja, hogy nem egy kezdő, magát valamilyen esküvői szolgáltatónak kiadó csalóról van szó. Nézd meg a facebook oldalam.

4. Garancia, ha referenciát kérsz és le is csekkolod. Nézd meg a youtube oldalam, ott vannak a referenciák.

5. Ellenőrizheted a honlap életkorát is (keresőbe a „domain életkorának ellenőrzése” szöveget írd). Ez azért érdekes, mert most is vannak olyan háromesküvős „szakemberek” akik szakértőnek mondják magukat és azt állítják, legalább 100 esküvőn túl vannak, a honlapjuk meg egy-két hónapos. Hmm?

Szóval én itt vagyok, alázattal, tisztelettel, becsülettel.

Ja, és mi a garancia, hogy nem lógok meg a foglalóval?

+1 Az, hogy szenvedélyem az esküvő, a vőfély, a ceremóniamester szolgáltatás, az, hogy segítsek még sok éven keresztül, Nektek kedves lányok és fiúk, hogy remek esküvőtök és lakodalmatok legyen.

Nnna, ennyit a budacahelésről 🙂

Pin It on Pinterest