Esküvői partik, lakodalmak alkalmával felmerül a gondolat, hogy a mulatság alatt legyen egy kis játék, ami színesíti az esküvő menetét. A vőfélymegoldás honlapon elkezdtünk egy sorozatot, ami az esküvői játékokról szól. Korábban bemutattuk a taposd a lapot valamint a célba lógatás esküvői játékokat. Olyan játékok kerülnek leírásra, amik kipróbáltak, így az olvasó arról is információt kaphat, hogy mikor érdemes „bevetni” a játékot. Most a Mister és Missis esküvői játék receptjét írjuk le.

 

A Mr & Mrs játék lényege, hogy kiderüljön, mennyire ismeri egymást a vőlegény és a menyasszony.

Hozzávalók:

  • egy menyasszony;
  • egy vőlegény;
  • két szék;
  • női cipő;
  • férficipő.

Végy egy menyasszonyt és egy vőlegényt. Érdemes úgy kiválasztani a hozzávalókat, hogy ismerjék egymást 🙂 . A székeket egymásnak háttal tesszük le, erre ülnek rá a játékosok, akik így egymásnak háttal lesznek. Egyik kezükbe fogják a női cipőt, másik kezükbe a férficipőt. A cipőket helyettesíthetjük lufival, vagy kendővel is. A lényeg, hogy egyik jelképezze a fiút, a másik a lányt.

Niki és FeriA játékosok a vőfélytől, ceremóniamestertől kérdéseket kapnak, amire a választ a náluk levő tárgy felemelésével adják meg. Amikor ugyanazt a tárgyat emelik föl, pont jár.

A kérdések eldöntendő kérdések legyenek és a fiatal párra vonatkozzanak. Nem jó az a kérdés, amire a tárgy felemelésével nem tudnak válaszolni. (pl.: Szoktatok-e veszekedni azon, hogy XY autómárka jó családi autó.) Jó kérdés, amire a tárgy felemelésével lehet válaszolni. (pl.: Ki gondolja azt, hogy XY autómárka jó családi autó?) A kérdéseket végtelenül lehetne feltenni, de az a tapasztalatunk, hogy 15-30 kérdés az ideális.

 

A ceremóniamester, vőfély praktikája: A kérdéseket a vacsora alatt írom össze, úgy, hogy meglátogatom az asztaltársaságokat. Tehát a kérdések nem az enyémek, hanem a meghívott vendégeké. Persze néha moderálni kell, illetve a fentiekben leírt jó kérdéssé kell alakítani egy-egy kérdést. Amennyiben nagyon sok az unalmas kérdés (pl.: „Kié a távirányító?”; „Ki hordja a nadrágot?”; „Ki mosogat?”) jópár ötlettel előhívom a társaság kreativitását, hogy olyan kérdések is legyenek, ami viccessé, izgalmassá varázsolja az egész játékot.

A Mister és Misis játék azért jó, mert azoknál az éttermeknél, ahol terasz, kerthelyiség van, a játék ideje alatt nem megy ki a násznép, hiszen a kíváncsiság bent tartja az embereket.

Arienn és Attila

A Mister és Misis játékhoz én kék és rózsaszín lufikat szoktam használni, ez sokkal elegánsabb, mint a saját cipők levétele. Videofilmet a játékról itt találsz. Nézd meg és észre fogod venni az egyediséget!

 

Pin It on Pinterest